æteriske olier

Æteriske olier – hvordan bruger man dem?

Æteriske olier - hvordan bruger man dem?

Brugen af æteriske olie går flere tusinde år tilbage i tiden. Olierne udvindes af planter, og de bruges blandt andet flittigt i forskellige former for kosmetik på grund af deres skønne duft. Men æteriske olier kan bruges til meget mere end det. De kan nemlig trænge ind i kroppen gennem huden, indånding og ved duftens direkte påvirkning af hjernens limbiske system, og derfor bruges de til at skabe fysiske og psykiske effekter.

Vi har kigget på en række muligheder for brug af æteriske olier derhjemme, så læs med og bliv inspireret.

Aromaterapimassage

En af de områder, æteriske olier er særligt kendt fra, er massage. I aromaterapimassage masserer man med massageolie, der er tilsat æteriske olier. Når olien optages i kroppen, hjælper den blandt andet med følgende:

– musklerne afspændes og huden bliver blødere.

– energien øges og stressrelaterede symptomer reduceres.

– negative følelser frigives.

Det er den ønskede effekt, der dikterer, hvordan blandingen af de æteriske olier skal være.

Aromasten

Hvis du ikke ønsker at tænde stearinlys, men gerne vil have glæde af duftene fra de æteriske olier, så er aromasten en mulighed. Stenen fungerer ved, at du drypper olien direkte på stenen, som så afgiver duftene. Lad gerne stenen stå lidt varmt, da det hjælper på funktionen.

Har du ikke en sten, så kan en almindelig skål med varmt vandt også gøre det ud som forstøver. Du hælder blot et par dråber olie i det varme vand, der efterfølgende optages i luften.

Aromabad

Et dejligt, varmt karbad kan gøre underværker for kroppen, og særligt hvis du tilfører æteriske olier. I et karbad har de den fordel, at de både optages gennem lugtesansen og gennem huden, og det øger udbyttet markant.

Aromahåndvask

Hvis du vil have daglig glæde af de skønne dufte fra olierne, så invester i et par af dem, der gør dig mest glad og stil dem ud på badeværelset. Hver morgen drypper du et par dråber i en håndvask fyldt med varmt vand, væder en vaskeklud og dupper ansigtet let nogle gang, mens du trækker vejret dybt.