Tapeteksperten

Giv rummet karakter

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Vi bliver alle inspireret af boligreportager, bloggere og livsstilsmagasiner, der viser smukke billeder fra de fineste hjem rundt i verden, og mange af os er fascineret af den lyse, nordiske stil, der giver et stilrent look til boligen.

Men men men… hvad sker der, når vi alle sammen inspireres af det samme?

Ensartet inspiration giver ensartede hjem

Når vi alle sammen finder inspiration de samme steder, så er det også de samme billeder, vi ser. Det betyder, at mange boliger har en kedelig tendens til at være temmelig ens. Det kan nemlig være svært at tænke ud af boksen, og så er det, at personligheden udebliver – og det er først, når det er personligt og skævt, at det for alvor bliver interessant.

Hvordan griber man det så an, hvis man ønsker at give boligen lidt karakter? Der er mange forskellige muligheder, men en løsning de fleste kan være med på, er tapet. Velvalgte tapeter giver dit hjem personlighed, karakter og dybde. Men hvordan vælger du det rigtige?

Understreg din stil

Når du skal vælge tapet, så er der to ting, du skal holde for øje:

  • Hvilken stil har du?
  • Ønsker du at skabe kontraster eller skal tapetet glide naturligt ind?

Begge spørgsmål er lige relevante og det ene fører det andet med sig. Ligger du stilmæssigt i den sarte ende af skalaen, hvor det er pastelfarver og douche toner, der går igen i hjemmet, så behøver det ikke nødvendigvis være et småblomstret tapet i lyse farver, du vælger. Det afhænger af, om du vil skabe kontraster eller have et tapet, der glider naturligt ind med møblerne.

Hvis du vil have en dramatisk effekt

Er du på jagt efter et tapet, der skaber kontraster i rummet og giver en dramatisk effekt, så skal du vælge noget, der er markant anderledes end den resterende indretning. Tager vi udgangspunkt i førnævnte stil, hvor det er pastelfarver og lyse møbler, der dominerer, så kan et mørkt tapet med store motiver for eksempel være et godt bud. Vælg en farve du kan lide, og brug den til at skabe dybde bag sofaen eller spisebordet.

Hvis tapet skal falde naturligt ind

Vil du skabe et udtryk, hvor tapetet glider naturligt ind i indretningen, skal du vælge et, der stilmæssigt passer til resten af boligens udtryk. Det kan være, at et småblomstret tapet i lyse toner er den perfekte baggrund til din hvide vitrine eller dit svenske spisebord. Sørg for at vælge nogle farver, du allerede har i hjemmet eller suppler tapetet med puder og accessories i samme nuancer. På den måde skaber du en illusion af, at tapetet har været der altid.